Over Chantal Jansen

Graag stel ik me aan u voor. Mijn naam is Chantal Jansen en ik werk sinds de zomer van 2018 bij Jacomijn in haar praktijk. Ik werk al tien jaar met ouders en echtparen en de laatste jaren heb ik me als relatie- en gezinstherapeut gespecialiseerd in de EFT/EFFT methodiek.

Aanvullend ben ik getraind als “Hou me vast” trainer, naar de methodiek van Sue Johnsson. Uiteraard ben ik ook aangesloten bij stichting EFT Nederland. Ik werk met echtparen en gezinnen. Naast het werken in deze praktijk werk ik ook Ik ben werkzaam als gezins- en relatietherapeut en dialectisch gedragstherapeut. Ik heb veel ervaring in emotieregulatie- en persoonlijkheidsproblematiek en hechtingstrauma’s in gezinsrelaties. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Relatie en Gezinstherapeuten.

Kernwaardes voor mij zijn veiligheid en verbinding waarbij mijn oordeelvrije houding kenmerkend is. Binnen de EFT methodiek zijn emoties het uitgangspunt. Wat voel je bij wat er gezegd word, wat gebeurt er tussen jullie en hoe kan het weer veilig worden. Een woord wat het mooi omvat is de sfeer binnen je relatie. Sfeer als datgene wat staat voor wat je voelt tussen jou en die belangrijke ander, wat je bij jezelf voelt, wat die ander voelt en wat dit voor jouw, die ander en jullie betekent. Hier woorden aan geven zodat je elkaar weer begrijpt en contact kan maken op een dieper niveau.

Groetjes Chantal