Andere behandelopties

Consultatie & advies

Loopt het therapietraject niet zoals je het wenst? Loop je vast of weet je niet meer welke richting je uit moet denken, of kom je niet verder met het echtpaar? Met het bieden van consultatie wil ik je ondersteunen wanneer je als therapeut twijfels hebt of het gevoel hebt niet verder te kunnen met de behandeling.

Consultatie kan eenmalig (zonder cliënten) plaatsvinden in mijn praktijk of telefonisch of via Skype. Het is ook mogelijk dat ik een keer een afspraak maak met je cliënten om mee te kijken in het proces. Een live supervisie zou dan een mogelijkheid zijn. Ik geef je dan een advies over naar aanleiding van wat we in het gesprek gezien en gehoord hebben. We kijken samen naar mogelijke oplossingen zodat je weer verder kunt met het echtpaar. Vooraf vindt dan een gesprek (telefonisch of Skype) plaats om kort informatie uit te wisselen over wat er speelt.

Individuele EFT-sessie

Wat als je liever alleen therapie wilt of bijvoorbeeld als je partner niet direct mee wilt komen maar je wel relatieproblemen ervaart? Bij mij kun je ook terecht voor individuele therapie. EFT richt zich in eerste instantie op de behandeling van echtparen. De methodiek van EFT kan echter ook helpen bij individuele problemen. Dat is met name het geval wanneer je gevangen zit in negatieve interactiepatronen, die het dagelijkse leven verstoren en het je niet dichter bij je partner brengt. Ik kan je helpen en kijken wat nodig is om deze patronen te kunnen doorbreken. Door te bespreken in wat je zou willen bereiken en hoe jij dit zou kunnen doen. En welke patronen kun jij in je communicatie inbrengen om de ervaring en de emotionele verbondenheid met je partner te verbeteren.

Spoedconsult

Als er sprake is van een relatiecrisis, raakt dat jezelf en elkaar enorm. Op het moment dat situaties of gevoelens ons overweldigen, tot het punt dat we niet in staat zijn om rationeel te denken lukt het ons niet om met de omstandigheden van het leven om te gaan. EFT kan je bijstaan wanneer de emoties zo hoog oplopen dat je in een relatiecrisis beland. EFT is een model dat echt werkt en voor een blijvende verandering kan zorgen en een sterkere verbondenheid.

Problemen op het werk kunnen meespelen, spanningen of conflicten in jezelf. Angst, zorgen & stress nemen het van je over. Met alle gevolgen van dien. Met name kinderen kunnen spanningen tussen hun ouders feilloos aanvoelen. In geval van een relatiecrisis kan ik op korte termijn een afspraak aanbieden en inventariseren wat jullie nodig hebben.

Jacomijn Jacobs Praktijk