Relatie- en gezinstherapeut

 
Mijn naam is Jacomijn Jacobs en ik heb een eigen praktijk sinds 2008. Ik ben afgestudeerd en geregistreerd als relatie- en gezinstherapeut en supervisor (NVRG). Daarbij ben ik door de ICEEFT (het International Centre for Excellence in EFT) gecertificeerd als  EFT/EFFT relatietherapeut (Emotionally Focused Therapy & Emotionally Focused Family Therapy) en EFT supervisor. Daarnaast ben ik aangesloten bij de stichting EFT Nederland. Binnen mijn praktijk werk ik voornamelijk met echtparen. Ik heb een BIG-registratie als sociaal psychiatrisch verpleegkundige.

Naast mijn eigen praktijk ben ik nog werkzaam binnen de jeugd GGZ als gezins- en relatietherapeut en dialectisch gedragstherapeut voor jongeren met emotieregulatieproblemen en persoonlijkheidsproblematiek. Al ruim 25 jaar heb ik beroepservaring in de kinder- en jeugd GGZ en werk ik met pubers, gezinnen en echtparen. Ik heb veel kennis over emotieregulatieproblemen en persoonlijkheidsproblemen in combinatie met herstel van hechtingsrelaties en vertrouwensbanden.

Ik ben gecertificeerd dialectisch gedragstherapeut (DGT), trainer i.o. bij Dialexis Advies B.V. en de bedenker en ontwikkelaar van DGdigiTaal, een serious game, een crisisbuddy app en informatiefilms met e-learningmogelijkheden.

Als therapeut vind ik het belangrijk dat er een goede werkrelatie en veilige sfeer tot stand komt waarin iedereen zich vrij voelt om gedachten, gevoelens en ideeën te bespreken wat nodig is om er samen uit te komen. In de gesprekken werk ik vanuit de EFT  (Emotionally Focused Therapy) methode die emoties als ingang neemt tot verandering.

In mijn gesprekken zal ik samen met jullie de onderlinge interactie verhelderen die leiden tot conflicten, om vervolgens de dieperliggende emoties en verlangens te onderzoeken die  belemmerend werken of moeilijk zijn om  uit te spreken naar je partner of gezinslid. In deze aanpak richt ik me op het verbeteren van de relatie met je partner of belangrijke ander wat van groot belang is om je prettiger te kunnen voelen en daarmee beter te kunnen functioneren in andere leefgebieden.

Sinds de zomer van 2018 werkt Chantal Jansen,  relatie- en gezinstherapeut gespecialiseerd in de EFT/EFFT methodiek, ook in de praktijk van Jacomijn Jacobs.

Foto van de prakijk