Werkwijze

Iedereen heeft in zijn of haar leefomgeving wel eens te maken met spanningen en problemen. Tot op zekere hoogte is dit normaal en hoort dit bij het leven. Soms leiden problemen in ons leven tot klachten waarmee we niet alleen mee verder komen. Soms liggen de problemen in de relationele sfeer en soms zijn ze individueel van aard. Als de problemen ernstig zijn of lang duren, kunnen ze de draagkracht van een of meerdere gezinsleden te boven gaan en klachten als angst, depressie of problematisch gedrag ontstaan. Als er een samenhang is tussen klachten, problemen en de wisselwerking tussen mensen in een leefomgeving, kan relatie of gezinstherapie en goede behandelmogelijkheid zijn.
In een rustige wijk in Nijmegen kun je mijn praktijk vinden. In mijn praktijkruimte kunnen we kennismaken en laagdrempelig een gesprek voeren. Bij mijn praktijk is gratis parkeergelegenheid.

Sessies

Tijdens een gesprek worden de klachten in kaart gebracht, de wensen geïnventariseerd en de mogelijkheden voor vervolgbehandeling besproken. De gesprekken richten zich op de huidige klachten en de behandeling is erop gericht deze klachten zo snel mogelijk te verhelpen.

De duur van de behandeling varieert: gezinstherapieën zijn vaak korte trajecten tussen de 5-9 gesprekken. Na ongeveer 5 gesprekken bespreken we samen of er meer sessies nodig zijn. Relatietherapieën duren over het algemeen langer: ongeveer 10-15 gesprekken. Een sessie duurt 45 minuten en bij relatietherapie kan dit 75 minuten zijn. In overleg wordt de frequentie van de gesprekken afgesproken.

“Moet ik wel in therapie?”

Weet je nog niet of je in therapie wilt gaan? Twijfel je over of therapie je relatie nog kan redden? Weet je nog niet zeker of je wel in therapie wilt gaan? Dan is het wellicht verstandig om te beginnen met een consult.

Een consult is een eenmalig gesprek en is bedoeld voor echtparen die twijfels hebben over de relatie, en (nog) niet goed weten of ze in therapie willen, of die nog niet zeker zijn of ze samen door willen gaan, en of EFT ze kan helpen. Deze afspraak duurt standaard anderhalf uur.

Jacomijn Jacobs Praktijk

Tarieven

Mijn uurtarief is 135 euro. Mochten sessies korter of langere duren dan worden de tarieven aangepast. Online contact (Zoom, Teams) behoort ook tot de mogelijkheden. Neem gerust contact op over deze mogelijkheden.
De behandelingen zijn vrijgesteld van btw.

 

Gezinstherapie 45 minuten €100,-
Relatietherapie 75 minuten €168,-
Supervisie 45 minuten €100,-
Groepssupervisie 90 minuten €200,-
Leertherapie 45 minuten €100,-
Psychosociale hulpverlening 45 minuten €100,-

Verhindering/annulering

Mocht je verhinderd zijn voor een afspraak, dan dien je de afspraak minimaal 24 uur van tevoren te annuleren. Dit kan per e-mail of telefonisch (bellen, sms of WhatsApp).